GardenMix Jöle İçinde Kırmızı Ton Balığı Konserve Kedi Mama

 GardenMix Jöle İçinde Kırmızı Ton Balığı Konserve Kedi Mama

Kediler, genel anlamda evcil olarak yaşayan, kedigiller familyasına mensup ve çoğu zaman tüylü olarak bulunan hayvanlardır. Asıl kökenlerine göre evcil olmayan kediler ilk olarak Kuzey Afrika uygarlıklarında ortaya çıkmışlardır. İlk ortaya Mısır Uygarlığında çıkan kedi türleri ilk başlarda yırtıcı ve zararlı hayvanlardı. Bunda bulundukları coğrafyada yaşadıkları barınma ve beslenme konusunda satılık köpek yaşadıkları sıkıntılar baş etken olmuştur. Daha sonraları daha kolay beslenebilecekleri yerlerle tanışması sonrası evcilleşme süresine girmiş ve günümüzde birçok kedi türü evcil olarak yaşamlarına devam ettirmektedirler.

Kedilerin ağırlıkları 2,5 ila 12 kilogram arası değişebilmektedir. Ortalama yaşam süreleri 14 yıl olan kediler şartların uygun olması durumunda 20 yıla kadar yaşayabilmektedirler. Kediler güçlü ve esnek bedenlere, hızlı refleksif hareketlere ve yırtıcı pençelere sahiptirler. Bu sayede avlarını çok rahat bir şekilde avlayabilirler. Aynı zamanda insanların duymasının imkânı olmayan çok az şiddette veya çok çok yüksek şiddetteki sesleri kolaylıkla duyabilir, karanlıkta görebilirler. İnsanlara göre görme oranı düşük olmasına rağmen koku alma duyuları çok kuvvetlidir.

Kedilerin ortalama olarak 14 yıl civarında yaşadığını belirtmiş bu sürenin şartlara uygun olması durumunda 20 yıla kadar çıkabileceğinden bahsetmiştik. Kedilerin yaşam sürelerinin uzaması için kedilere bakacak olan kişilerin onların bakım ve beslenmesine çok önem göstermesi gerekmektedir. Kedi besleyecek olan kişinin öncelikli olarak kedi bakımı hakkında bazı temel bilgilere sahip olması ve kedileri sevmesi gerekir. Aksi takdirde hem kediler hem de bakacak kişi için zorlu bir süreç olabilir.

Kediler çok masum hayvanlar oldukları için bakışları ile bakacak olan kişileri zaten etkileyeceklerdir. Bundan dolayı bakacak olan kişinin kedinin bakımından kaçması için hiç bir neden bulunmamaktadır. Kedinizi bakacak olacağınız yer eviniz ise kedileriniz evinize alışmakta bir hayli sıkıntı yaşayacaktır. Çünkü kediler satılık köpek yavrusu evinizde bulunan büyük eşyalara hiç alışkın değillerdir. Bundan dolayı kendilerini huzursuz hissedeceklerdir. Bu süreç içerisini de sizlere düşen ise kedinize kendini huzurda hissetmesi için oldukça şefkatli davranmanızdır.

Yavru kedileriniz evinize alışamazsa sizlere kolay alışamazlar. Bundan dolayı evinizde yavru kedi besleyecekseniz evinizi onların huzurda hissedebileceği şekilde dizayn etmeniz gerekmektedir. Yavru kediler bulundukları alana çok çabuk alışabilen hayvanlardır. Ama yine de kedileriniz uyurken yattıkları yerin altına sıcak bir su şişesi koymalısınız. Çünkü kediler kardeşleri ile yatarken oldukça sıcak ortama alışmışlardır. Aynı zamanda kedinizin bulunacağı ortam çok fazla kuru olmamalı ve oldukça havalandırılmalıdır. Çünkü kediler her ne kadar evcilleşseler bile özlerinde doğa hayvanlarıdır.

Kedilerinizi bakımı sırasında yaşayacak olduğunuz bir başka sorun da kedilerinizin çok hareketli ve dinamik hayvanlar olması olabilir. Sürekli hareket halinde oldukları için evinizde bulunan pencere ve bacaların yakınlarına gidebilirler. Bu durumda kedilerinizin pencere ve bacadan düşme ihtimali ortaya çıkabilir. Bu durumu önlemek için kedilerinizi pencere ve bacalardan uzak tutmalı veya evinizde kedilerinizin ulaşabileceği pencere ve bacaları kapalı tutmalısınız.

Yavru kedileriniz için en önemli konu beslenmedir. Beslenme kedilerinizin gelişimi ve büyümesi için çok önemlidir. Yavru kedilerinizi kesinliklesütle beslememelisiniz. Çünkü süt kedinizin midesine ağır gelebilir ve onun rahatsızlanmasına neden olabilir. Kediniz 3 aydan küçük ise günlük 4 öğün mama vermelisiniz. 3 ila 6 ay arasında ise ortalama günde 3 öğün, daha sonrasında ise günde ortalama 2 öğün mama vermelisiniz.

Kedinize vermiş olduğunuz mamanın az miktarda fakat sık sık verilmesine özen gösteriniz. Ancak kedinize yeni mamasını bir anda vermemelisiniz. 5 ila 7 gün arası eski maması ile karıştırarak vermeniz yeni mamasına kolaylıkla alışmasını sağlayacaktır. Kedileriniz için GardenMix Jöle İçinde Kırmızı Ton Balığı Konserve Kedi Mama ürününü önermekteyiz. Önermiş olduğumuz bu mama kedilerinizin sağlığı ve beslenmesi için gerekli olan tüm içerikleri karşılamaktadır.

Yorumlar