Foxy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması

 Foxy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması

    7 Yaş üzeri yetişkin kedilere önerilen, lezzetli bir kuru mamadır. Besleyicilik düzeyi çok çok yüksek olmamakla beraber, yeterli kapasitede olan uygun, fiyatlı bir mamadır.Yani yetişkin kedinizin ihtiyacı olan enerjiyi ve direnci satılık köpek ekonomik bir fiyata alabilmenizi sağlayan, bütçenizi sarsmayacak kalitede bir mamadır. Özellikle birden fazla yetişkin kedi sahibiyseniz ideal olarak kullanabileceğiniz bir mama olanFoxy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması, tam ve dengeli bir mamadır.

Besin değeri ve mineraller açısından fiyatına kıyasla, ziyadesi ile zengin olan bu mamanın içeriğini de bulunan Vitaminler (VİTAMİN A, VİTAMİN D,VİTAMİN E, VİTAMİN C,VİTAMİN B1-B2-B3-B6-B7-B12,B9,VİTAMİN K,KOLİN ve KALSİYUM PANTOTENAT)Bu vitaminler ile yetişkin kedinin tüy yapısının canlılığı korunur ve direncini yüksek tutar. Özellikle hücrelerin yaşlanmasını sağlayan serbest radikalleri yok ederek yaşlanmayı geciktirir ve immun sistemi destekler.Vitaminler dışında içinde barındırdığı fosfor, kalsiyum, sodyum, iyot, çinko, bakır ve potasyum klorür gibi minerallerinde , yetişkin kedinin bünyesi üzerindeki yararları büyüktür.

Yetişkin kedinin iskelet-kas sistemini destekler, diş ve kemik yapısını düzenler. Yaşlanmaya karşı duyu organlarını korumaya alır(özellikle içinde bulunan taurin maddesi ile) ve sindirim problemlerinin oluşmasını engeller. Pisiciğin sağlıklı bir yetişkinlikten, yine sağlıklı bir yaşlılığa geçiş dönemini destekler. İhtiyacı olan enerjiyi sağlayarak, iştah problemini ortadan kaldırır.Hemen hemen her cins kedinin iştahla yiyebileceği bu mama, kedinin ağız yapısına uygun, kolayca çiğneyip, hazmedebileceği satılık köpek yavrusu şekil ve büyüklüğe sahip bir mama çeşididir. Hayvanın ağız ve diş sağlığını koruyarak, dişlerdeki tartar birikimini engeller.

Kullanımı kolaydır 1,5 kg ve 15 kg’lık ambalajlarda satılır.1,5 kg’lık ambalaj naylon torbadır ve mümkünse naylonun içinde bırakılmadan, hava almayan bir kapta muhafaza edilmesinde fayda vardır. 15 kg’lık olan paket ise kağıt ambalajdadır. Kullanım yapıldıktan sonra ağzı kapalı olarak korunmalıdır. Serin ve rutubetsiz bir ortamda muhafaza edilirken, haşere-böceklerden de uzak tutulmalıdır. Bu nedenle ağzı kapatılarak saklanmasında fayda vardır. Hem içine börtü böcek düşmesi engellenir, hem de mama tazeliğini, tazeliği ile beraberde hem de lezzetini ve besleyicilik değerlerini kaybetmez.Foxy Tavuklu yetişkin kedi maması içinde buluna besin ögeleri; Kuru bira mayası, taurin,işlenmiş hayvansal protein, buğday, mısır, mısır gluteni, hayvansal yağ, ciğer aroması, tuz, pirinç ve tavuk eti bulunur.

Pet shoplardan ve sanal marketlerden zaman zaman da süper marketlerden rahatlıkla ulaşılabilen Foxy Tavuklu Yetişkin Kedi Maması, piyasada ortalama kilosu 6.00tl-7.00tl civarında satılır.1,5 Kg. Alıp 9.00tl-10.00tl vermek yerine, 15 kg. toptan alınarak ortalama 105-110.00 TL ödemek çok çok daha ekonomik olacaktır. Ancak önemli olan toplu mama alındığında bayatlamamasını sağlamaktır.Bu mama satılık yavru köpek ikram edilirken yanında, mutlaka bir tas su ile sunulmalıdır. Mama da tuz bulunduğundan mutlaka susayacaktır kedicik. Bu atlanılmaması gereken önemli bir husustur.Bir diğer önemli hususta bu besleyici mamadan kediciğimizin günlük ne kadar kullanması gerektiğidir.

Kedimizin ağırlığına göre günlük beslenme oranları tespit edilebilir.Mesela kedimizin ağırlığı 1-2 kg.ise-25-35 gr, 3-4 kg aralığında ise 50-70 gr,5-6 kg. İse 85-105 gr.ve 6-7 kg. arasında ise 125-140 gr. yemesi salık verilebilir.Kısacası 7-8 yaşlarındaki yetişkin kedimizin sağlıklı beslenmesi ve sağlıklı yaşlanmasını istiyor ve bu afacan ve yaramaz minik dostlarımızla daha fazla ve uzun bir ömür geçirmek istiyorsak, foxy tavuklu yetişkin kedi mamasından vazgeçmemeli, kaliteyi ucuza mal etmeliyiz. Hem kedilerimizin sağlığından feragat etmemeli, hem de onlar için en uygun ve ideal mamayı tespit ederek tam ve dengeli beslenmesini sağlamalıyız.

Eğer bir kedi sahiplendiyseniz sorumluluğunuz büyük demektir. Onun beslenmesi ve sağlığının korunması da bu sorumluluklar içerisindedir.Unutmayalım ki onlar tanrının yeryüzündeki sessiz tanıklarıdır... Ve aynı zamanda da bizimde en sadık ve güvenilir dostlarımız...



Yorumlar