Foxy Tavuklu Yavru Kedi Maması

 Foxy Tavuklu Yavru Kedi Maması

    Yavru kedinizle eve ilk geldiğiniz gün, birbirinize alışmanızın ve uyum gösterebilmeniz için, zamana ihtiyacınız olduğunu fark edeceksiniz. Yavru kediler, ortamınıza ilk katıklarında, korkak ve çekingen olacaklar ve bu durum satılık köpek huysuzluk eşliğinde kendini belli edecektir. Kedinize bu aşamada oldukça fazla ilgi göstermeli, oldukça fazla yanında zaman geçirmelisiniz. Özellikle ilk günlerde, kedinizi evinizin kurallarına da alıştırmaya başlamalısınız. Örneğin, evinizde girmesini istemediğiniz yerleri belirleyip, kuralları öğrenmese yardımcı olun.

Aynı zamanda, kedinizin kendini eve ait hissetmesini sağlamak için, ona özel bir alan ayarlanmalısınız. Kedinizle olan iletişiminizin güçlenmesini sağlamak için, kedinizin davranışlarını anlamalı, onun isteklerine göre hareket etmeli, ancak bunu yaparken de kurallarınızdan taviz vermemelisiniz. Yavru kedinizin insan canlısı, çevresine uyumlu olmasını istiyorsanız, sosyalleşmesine önem vermeli, zamanını kaçırmamalısınız. Çünkü kediler ilk 16 hafta içinde bu eğitimi tamamlamadıkları takdirde, hareketlerinden vazgeçirme şansınız çok az olacaktır.

 Yavru kedinizin tuvalet eğitimi, sizi çok zorlayacak bir durum olmayacak. Kedilerin doğası gereği temiz hayvan olmaları ve annelerinin yanında ilk tuvalet eğitimini almış olduklarından dolayı, tuvalet eğitimi çok kolay satılık köpek fiyatları bir şekilde çözümlenecektir. Kediler tuvaletlerini kuma yaparlar ve sonrasında kumun üstünü örterler. Kedinizin tuvalet ihtiyacını gidermesi için alacağınız bir kum kabı ve kedi kumunu evin uygun olan bir yerine yerleştirmeniz ve kedinizin bunu görmesini sağlamanız, kedinizin tuvaletini oraya yapması için yeterli olacaktır.

 Yavru kedinizi eve getirdiğiniz ilk dönemlerde, ilk sağlık kontrolünü yaptırmanız ve aşı takvimini öğrenmenizde, kedinizin sağlığını korumak ve önlem almak adına, yapmanız gereken önemli sorumluluklarınızdan biri olacaktır. Yaptığınız araştırmalar sonucunda, her zaman ulaşabileceğiniz, acil durumlarda arayabileceğiniz ve sisi kediniz ile ilgili her konuda aydınlatabileceğine inandığınız bir veteriner hekim bulmalı ve kedinizin sağlık kontrollerini ve aşılarını aksatmadan yaptırmalısınız.

 Yavru kedinizi sağlıklı bir şekilde beslemenizde, gelişmekte olan ve bağışıklık sistemi çok zayıf olan kediniz için hayati önem taşımaktadır. Kedinizi yeterli ve dengeli beslemenizin önemini anladığınızda, beslenmesine daha çok özen göstereceksiniz. Çünkü özellikle yavru kedilerin doğru beslenmesi, tüm hayatlarını etkileyecek bir süreçtir ve doğru beslenen kediler daha az hastalanır ve daha uzun ömürlü olurlar. Yavru kedinizi beslerken, hijyen kurallarına özen göstermeyi ihmal etmemelisiniz. Kedinizin maması, oda sıcaklığında ve taze olmalı. Beklemiş mamayı kedinize kesinlikle vermemelisiniz. Kedinizin mamasının yanında mutlaka temiz su bulundurmalı, susuz kalmasına izin vermemelisiniz. Kediniz için en ideal beslenme, kedinize uygun, kaliteli bir kedi maması ile yapılacak olan beslenmedir.

Kedinizi kesinlikle ev yemekleriyle beslemeyin. Bilinenin aksine, sütü sindiremeyen kedilere süt vermeyin. Çiğ et, balık kılçığı, kemik, şarküteri ürünleri gibi gıdalarla beslenmesini asla sağlamayın. Bu tarz beslenme sonucunda kediniz hem yetersiz beslenmiş olacak, hem de ev yemeklerinin onlar için satılık yavru köpek yüksek olan kalorisi nedeniyle aşırı kilo alarak, birçok hastalık için aday olacaklardır.Kediniz için mama seçimi yaparken hassas olmalı ve mamayı nasıl seçeceğiniz konusunda fikir sahibi olmalısınız.

Foxy Tavuklu Yavru Kedi Maması, içeriği incelendiğinde, yavru kedinizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir mama olmadığı anlaşılmaktadır. Buğday, mısır ve pirinç gibi birçok kediler için kalitesiz kabul edilen, yüksek oranda tahılın bulunduğu mama, kedilerin sindirim sistemine çok uygun değildir ve zor sindirilerek, bazı sindirim sorunlarına neden olabilirler. Glisemik indeksi yüksek olan bu tahıllar, obeziteye ve sonrasında diyabete neden olabilecektir.

Ayrıca, bu tahıllar, kediler için alerjik reaksiyonlarada neden olma ihtimali yüksektir. Protein oranının yüksek olması istenen kedi mamalarında, proteinin kaliteli ve sağlıklı olması için, gerçek etten hazırlanması gerekir. Oysa söz konusu mamada, et oranı çok düşük olmasının yanı sıra, sağlıksız ürünler olan et ürünleri kullanılarak proteinin kalitesi düşürülmüştür. Mamanın içeriğinde yer alan, hayvansal protein, mısır glüten unu, maliyeti düşük ve sağlıksız birçok madde bulunması da, kedi sağlığını olumsuz etkileyecektir.

Yorumlar